L O A D I N G

Wie zijn wij ?

Home > Wie zijn wij ?

 

De oprichting van de vereniging

Nicolas Franckx werd geboren op 13 mei 1986. Zijn ouders studeerden allebei geneeskunde. Samen met  zijn drie zussen Caroline, Anne-Charlotte en Pauline groeide hij op in een warm gezin. Nicolas was door iedereen bijzonder graag gezien. Hij was dynamisch, gul, een verzamelaar en een grappenmaker.

Nadat hij het basisonderwijs in het Nederlands had voltooid, vervolgde hij zijn middelbare studies in het Collège Saint-Augustin in Edingen. Daarna behaalde hij een master als handelsingenieur en in MI (informatiebeheer) aan de universiteit Notre Dame de la Paix in Namen. Tijdens zijn universitaire studies was Nicolas voorzitter van studentenclub CEE en medestichter van het Sportikot, een project dat sportieve evenementen voor kansarme kinderen organiseerde. Nicolas zette zijn eerste professionele stappen bij Baxter. Daarna werkte hij bij Accenture waar hij projecten leidde in Singapore en Chicago.

In 2010 ontdekte men bij Nicolas speekselklierkanker tijdens een gewoon tandartsbezoek. Hij was toen 24 jaar. Hij onderging een zware chirurgische ingreep gevolgd door hadrontherapie in het Duitse Heidelberg. Gedurende drie jaar vocht hij om een actief en geëngageerd leven te leiden. Nicolas praatte zeer weinig over zijn ziekte en verloor nooit de hoop.

Terwijl de hoop op genezing aanwakkerde, kwam de tumor weer tot groei. Medische teams deden hun uiterste best om nieuwe behandelingen te proberen. Die bezorgden hem nog enkele maanden, maar toen ging het al over palliatieve zorg. Toen Nicolas inzag dat geen medische behandeling hem zou genezen van het type kanker waaraan hij leed, drukte hij aan zijn zussen de wens uit een vereniging te stichten die het wetenschappelijk onderzoek zou steunen opdat andere jongeren die getroffen worden door hetzelfde type kanker ooit zouden ontsnappen aan de vreselijke gevolgen. Toen hij ons op 29-jarige leeftijd verliet, had hij zijn zegen gegeven aan «Keeping me alive», een naam die hij koos uit een post op de sociale netwerken en die de kracht van de liefde en de vriendschap in de strijd tegen de ziekte symboliseerde.